Sosyal Medya’nın Geleceği Sanal Gerçeklik mi?

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin çeyrek yıl mali raporunu açıklarken sosyal medyanın dolayısıyla Facebook’un geleceğinin sanal gerçeklikte olduğunu düşündüğünü açıkladı. 

Facebook geçtiğimiz günlerde yatırımcılarına ve katılımcılarına 2015 yılı ikinci çeyrek mali tablosunu açıkladı. Açıklanan bilgilere göre Facebook bu çeyrekte 4 milyar doların üzerinde gelir elde ederken bu çeyrekte yapılan harcamaların toplam maliyeti ise 2.7 milyar dolar olmuş durumda. Bu yüzden bir önceki yılın aynı çeyreğine göre düşüş yaşayan Facebook bu durumu CFO’su Dave Wehner‘in açıklaması ile 2015’i yatırım yılı olarak tanımlıyor.

Oculus’a büyük harcama

Facebook’un 2015‘i yatırım yılı olarak tanımlamasının en büyük sebebi ise sanal gerçeklik ürünü Oculus Rift. Çünkü Oculus Rift henüz satışta değil ve satışı 2016 yılının başında başlayacak. Yapılan yatırım açıklamarına göre 2.7 milyar dolarlık harcamanın büyük kısmı da zaten Oculus, Instagram ve mesajlaşma sisteminde.

Buradan sonra açıklama bayrağını devralan CEO Mark Zuckerberg, yapılan bu harcamaların fazla olduğunu ancak kullanıcıların dikkatini çekmek için de gerekli olduğunu belirtti. Kullanıcıların geçmişte sadece yazılı olarak birbirleri ile iletişimde olduğunu şuan ise görsel ve video içerikle iletişime geçtiklerini belirten Zuckerberg Facebook akışının büyük çoğunluğunun da videolardan oluştuğunu söyledi.

Facebook’un geleceği sanal gerçeklikte!

 

Kullanıcıların paylaşım yapmak için daha zengin araçlar peşinde olduğunu ve bu yüzden video içerik için kendilerinin de büyük oranda sanal gerçeklik üzerinde çalıştığını belirten Zuckerberg geleceğin video paylaşımının 3 boyutlu olacağını ve Facebook’un geleceğinin de bu yönde olduğunun altını çizdi.

Zuckerberg’in sosyal medya ve Facebook için yapmış olduğu bu kehanet doğru mu değil mi tartışılır ancak belli ki 2016 yılından itibaren Facebook üzerinde 3 boyutlu ve sanal gerçeklik için üretilmiş oyun, video ve uygulamalar görmeye başlayacağız.

Yazıyı bi paylaşsana bir şey deneyeceğiz.

Wearman

Wearlogy'nin en kıymetli yazarı, o olmazsa olmaz. Giyilebilir teknolojinin aranan ama çok çabuk bulunan adamı.

3 comments

Yeni Bir Tane Yaz

Yeni yorum ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.