Wearlogy

HTC Sanal Gerçeklik Teknolojisi için 30 Şirket Topladı

An employee demonstrates an HTC Vibe VR virtual reality headset in the HTC Corp. pavilion at the Mobile World Congress in Barcelona, Spain, on Tuesday, March 3, 2015. The event, which generates several hundred million euros in revenue for the city of Barcelona each year, also means the world for a week turns its attention back to Europe for the latest in technology, despite a lagging ecosystem. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

HTC Vive ile sanal gerçeklik gözlüğü pazarında bulunan HTC, bu alanda çalışma yapan 30 şirketi bir araya getirdi. Bu şirketler sanal gerçekliğe yatırım yapacak.

HTC Vive sanal gerçeklik gözlüğüne büyük umutlar bağlayan Tayvanlı teknoloji şirketi HTC sanal gerçeklik alanında birçok çalışma ve yatırım yapıyor. Hatta firma aylar önce bu alanda çalışma yapmak isteyen girişimciler için de 100 milyon dolarlık bir bütçe ayırdığını duyurmuştu. HTC Şimdi ise daha büyük oynamanın peşinde.

Bunu da Oku : İşte, HTC’nin Sanal Gerçeklik için Ayırdığı Bütçe!

HTC, geçtiğimiz günlerde Çin’de düzenlenen GSMA Mobile konferasında yaptığı bir açıklama ile 30 şirketin dahil olduğu bir sanal gerçeklik yatırım fonunun kurulduğunu duyurdu. Virtual Reality Venture Capital Alliance ismi ile duyurulan bu yatırım fonu sanal gerçeklik teknolojileri, sanal gerçeklik gözlüğü, sanal gerçeklik uygulamaları, projeleri ve fikirleri ve beraberinde artırılmış gerçeklik üzerinde çalışan şirketlere yatırım yapacak.

Halihazırda 10 milyar dolarlık bir sermayeye sahip olan HTC önderliğindeki bu fon kendisi şirketleri takip edip bulabileceği gibi bu alanda çalışma yapan ve dünya genelinden tüm şirketlerin kendisine ulaşmasını istiyor. Bu durum da HTC‘nin bu işi ne kadar ciddiye aldığının bir göstergesi.

Yapmış olduğu bu ortaklık ve 30 şirket ile birlikte sanal gerçeklik teknolojisini daha ileriye taşımak isteyen HTC belliki sanal gerçeklik gözlüğü HTC Vive‘ı daha büyük kitlelere ulaştırmak istiyor. İlerleyen zamanlarda ise bu ortaklığın hem HTC’ye hem de sanal gerçeklik pazarına nasıl etki edeceğini göreceğiz.