Wearlogy

Akıllı Saatler için Ramazan Ugulamaları!

11 ayın sultanı Ramazan’ı akıllı saatlerinizden takip edebilmeniz için hem Apple Watch’a hem de Android Wear’a özel uygulamaları sizler için derledik. 

İslam aleminin dört gözle beklediği ve 11 ayın sulatın olarak takdim edilen Ramazan nihayet geldi ve bugün ilk oruçlar için niyetlenildi. Bizde bu yıl yaklaşık 17 saat olarak tutulacak oruçları akıllı saatlerinizden takip edebileceğiniz bir uygulama serisi hazırladık. İşte, hem Apple Watch‘tan hem de Android Wear üzerinden 2015 yılı Ramazan‘ını takip edebileceğiniz uygulamalar.

Athan Pro for Muslim

Apple Watch üzerinden takip edilebilecek olan Athan Pro for Muslim, kolay arayüzü ile kullanıcılara imsak ve iftar vakitlerini sunarken aynı zamanda bu vaktiler için alarm kurulmasını da sağlıyor. İçerisinde farklı renk seçenekleri bulunan uygulama ne yazıkki Türkçe dil desteği sunmuyor. Ancak belirtilen konumdan diğer diller ile Ramazan‘ı takip etmek mümkün.

 

Uygulamanın diğer yapabilecekleri arasında ise kıble gösterme, ezan ve Kuran okuma ve çeşitli dualar yer alıyor.mUygulamayı hemen buradan Apple Watch’unuza indirebilirsiniz.

2015 İmsakiyeler

Yerli bir uygulama olan 2015 İmsakiyeler yine Apple Watch ile uyumlu bir uygulama olup sadece ülkemizde kullanılacak bir uygulama. Dil seçeneklerinde sadece İngilizce yer alıyor olsa da Türkçe bir arayüze sahip olan uygulama imsak ve iftar vakitleri ile beraber tüm vakitleri gösterebilirken imsak ve iftara kalan süreyi de gösterebiliyor.

Ayrıca 2015 İmsakiyeler üzerinden yine imsak ve iftara alarm kurmakta mümkün. 2015 İmsakiyeler uygulamasını hemen buradan Apple Watch’unuza indirebilirsiniz.

Ezan, Namaz Vakitleri ve Ramazan

Aslında çok uzun bir ismi olan Pakistan merkezli bu uygulama da Apple Watch için gelen Ramazan uygulamalarından biri. İçerisinde Türkçe‘nin de bulunduğu onlarca dile destek veren bu uygulama ezan vakitlerini tüm dünya için sunması ile belki de geliştirilmiş en geniş çaplı Ramazan uygulaması.

 

İmsak ve iftar vakitlerini hem kendi saatinde hem de kalan süre şeklinde gösterebilen bu uygulama aynı zamanda vakitlere alarm kurulmasını da sağlıyor. Uygulamayı hemen buradan Apple Watch’unuza indirebilirsiniz.

Ramadan App

Android Wear için bulduğumuz tek uygulama olan Ramadan App uygulaması Apple Watch için tanıttığımız uygulamalar da olduğu gibi imsak ve iftar vakitlerini hem saati ile hem de geri sayım ile gösterebiliyor. Aynı zamanda imsak ve iftar için alarm özelliği de bulunan Ramadan App uygulaması Android Wear’lı akıllı saatlere bildirimler de gönderebiliyor.

İçerisinde ülkemizinde bulunduğu birçok islam ülkesi için destek sunan uygulama içerisinde dua, ezan ve kıble bilgisi gibi özellikler de sunuyor. Uygulamayı da hemen buradan Android Wear’lı akıllı saatinize indirebilirsiniz.

Akıllı saatler için sizin gördüğünüz ancak bizim gözden kaçırdığımız uygulamalar varsa bizimle paylaşırsanız memnun oluruz. Herkesin Ramazan‘ı mübarek olsun.

Ana görsel kaynak: iphoneturka