Wearlogy

Android Wear Güncellendi!

Google, giyilebilir işletim sistemi Android Wear için yaptığı büyük güncelleme ile işletim sistemine WiFi desteğinden emoji çizimine kadar birçok özellik ekledi. 

Mart ayının ortasında duymaya başladığımız Android Wear, WiFi desteği ile büyük bir güncelleme alacak haberleri nihayet gerçek oldu. Google giyilebilir işletim sistemi Android Wear’ı güncellediğini duyururken Android Wear birçok yeni özelliğe sahip oldu.

Bunu da Oku : Android Wear’a WiFi Desteği Geliyor!

WiFi desteği!

En son satışa çıkan akıllı saat Apple Watch başta olmak üzere bugün Android Wear işletim sistemine sahip birçok akıllı saat WiFi teknolojisine sahip. Ancak Android Wear’lı akıllı saatler bu teknolojiyi yazılım desteği olmadığı için kullanamıyordu. Google yaptığı güncelleme ile ilk olarak bu problemi ortadan kaldırdı ve Android Wear akıllı saatler için artık WiFi desteği veriyor. Bu yenilikte Android Wear’lı akıllı saatler bundan böyle akıllı telefonlar ile Bluetooth bağlantısı yerine WiFi bağlantısını kullanarak bağlanacakları anlamına geliyor.

Bilek hareketleri!

Google’ın yapmış olduğu güncelleme de Android Wear‘a gelen en şık özelliklerden biri de akıllı saatlerin bilek hareketleri ile kontrol edilebilecek olması. Bu bilek hareketleri ile ekran açılabilecek ya da bildirimler arasında ileri geri yapılarak kolaylıkla gezilebilecek. Yani bileğinizi salladığınızda ekran aktif olacak, ileri hareket ettirdiğinizde yeni kartlar ya da yeni bildirimler, geri hareket ettirdiğinizde ise eski kartlar ya da eski bildirimler görüntülenecek.

Uygulama erişimi!

Android Wear‘ın problemlerinden bir tanesi de uygulamalar ve kişiler menüsüne ulaşımın çok uzun ve karışık olmasıydı. Yeni güncelleme bu problemi de ortadan kaldırdı ve artık kullanıcılar ana ekrandan tek tık ile uygulamalar ve kişiler sayfasına geçebilecek.

 

Açık uygulamalar!

Akıllı saat olarak belirtilse de en nihayetinde bu ürünler saat olarak da kullanılıyor ve saatlerde bakıldığı zaman sürekli cevap veren ürünler. Ancak bu durum akıllı saatlerde pek geçerli değil çünkü bu ürünlerin pil gibi bir sorunları var. Bu yüzden akıllı saatlerin ekranları sürekli kapalı halde olmalı ve sadece bakıldığı zaman kaldığı yerden devam etmeli.

 

İşte Google‘da yaptığı son güncelleme ile bu noktaya bir yenilik getirmiş ve hem saat arayüzü hem de akıllı saat üzerindeki uygulamalar kullanıcısı istemediği takdirde kapanmayacak. Saat pasifken kendini siyah beyaz bir moda alacak ve böylelikle hem pil ömrü kısalmış olmayacak hem de kullanıcılar kaldığı yerden devam edebilecek.

Emojiler!

Herhangi bir akıllı ürün kullanıyorsanız emojilerden uzak kalmanız pek mümkün değil. Google’da bunu düşünüş olackak ki yeni güncelleme ile Android Wear‘lı akıllı saatler üzerinden mesaj gönderimine emoji desteğini eklemiş. Bu özellik sayesinde kullanıcılar mesajlarına kendi çizdikleri emojileri ekleyip kolaylıkla gönderebilecek.

Hangi cihazlar?

Her şey iyi güzel ancak hangi Android Wear’lı akıllı saatler bu güncellemeyi alacak diye soruyorsanız Google’ın bu soruya cevabı 7 akıllı saat ismi oluyor. Bu 7 akıllı saat ise Samsung Gear Live, LG G Watch, LG G Watch R, LG G Watch Urbane, Motorola Moto 360, Sony SmartWatch 3 ve Asus ZenWatch şeklinde.