Wearlogy

Apple Watch’ın Ülkemizdeki İlk Yankıları!

Ülkemizdeki çeşitli kurumlar Apple’ın 24 Nisan’da piyasada olacak akıllı saati Apple Watch için kolları sıvadığını duyurdu. Üstelik ürünün ne zaman ülkemizde olacağı da belli değil.

9 Mart‘ta yapılan Spring Forward etkinliğinde Apple Watch‘ın 24 Nisan’da 9 ülkede birden satışa sunulacağını öğrenmiştik. Bu bilgi ile birlikte Shazam, Instagram, Twitter ve Evernote gibi şirketlerinde Apple Watch uygulamalarını geliştirdiğini ve ürün satışa çıktığında uygulamaların kullanılabilir olacağını biliyoruz.

Ülkemizde de içerisinde bankaların başı çektiği bir grup Apple Watch uygulaması geliştirdiğini ve kullanıma hazır olduğunu belirtti. Üstelik Apple Watch’ın Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağı dahi bilinmiyor.

Akbank Direkt Mobil

Apple Watch‘ın tanıtımının yapıldığı gece “Biz Hazırız” sloganı ile uygulamasını duyuran Akbank, müşterilerine mobil alanda sunduğu kolaylıkları akıllı saat üzerinde de sunmak istiyor. Akbank Direkt Mobil olarak adlandırılan Apple Watch uygulaması mobil uygulama entegresi ile hesap kontrolü, havale, eft ve fatura ödeme gibi işlemler yapacak.

Yapı Kredi Mobil Şube

Apple Watch için şimdiden uygulamasını hazırlayan bir diğer banka da Yapı Kredi oldu. Mobil alandaki uygulamasını Apple Watch‘a taşıyan Yapı Kredi akıllı saat üzerinden lokasyon üzerinden en yakın şube ve ATM’yi gösterebilecek. Yapı Kredi Apple Watch uygulaması aynı zamanda Yapı Kredi mobil uygulaması ile entegre çalışarak uygulama üzerinden bildirimler gösterebilecek. Bunun dışında müşteriler akıllı saatleri üzerinden döviz kurları ve hesap bilgileri gibi bilgilere ulaşabilecek.

Garanti Cep Şubesi

Ülkemizde Apple Watch için uygulama geliştiren diğer bir banka olan Garanti, mobil alandaki uygulaması Garanti Cep Şubesi uygulaması ile entegre çalışan bir uygulama geliştirerek akıllı saatte ben de varım diyen bir banka oldu. Garanti‘nin geliştirmiş olduğu Apple Watch uygulaması lokasyon bazlı olarak en yakın şube ve ATM‘yi gösterip müşterilere rota dahi çıkarabiliyor.

Müşterilerin hesaplarını, döviz kurlarını ve mobil uygulamadan gelen bildirimleri kontrol edebileceği Garanti Apple Watch uygulaması müşterileri tek dokunuş ile telefon bankacılığına bağlayabilecek.

CEPTETEB

Apple Watch için uygulama geliştiren şuan için en son banka TEB oldu. TEB mobil uygulaması CEPTETEB‘i Apple Watch’a uyarlayarak müşterilerine akıllı saatlerde kaldığı yerden devam edeceği sinyalini verdi.

Daha önce Samsung Gear 2 için bir uygulama geliştiren TEB, Apple Watch uygulaması ile müşterilerine en yakın TEB şubesi ve ATM’si, döviz kurları, piyasa değerleri ve hesap bilgileri gibi bilgiler sunacak. TEB Apple Watch uygulaması sayesinde tüm bu bilgiler akıllı saate bildirim olarak gelebilme özelliğine de sahip.

PTT HGS

Apple Watch için bankalar dışında uygulama geliştiren ilk kurum ise PTT oldu. PTT‘nin geliştirdiği Apple Watch uygulaması otoyollarda kullanılan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) için. Geliştirilen HGS Apple Watch uygulaması, kullanıcı herhangi bir HGS gişesine yaklaştığında kalan bakiyesini gösterecek ve gerekiyorsa anında yükleme yapabilecek.

Henüz Apple Watch piyasaya çıkmadan ülkemizdeki Apple Watch yankıları bu şekilde. Bakalım ilerleyen günlerde daha hangi kurumlardan ne gibi uygulamalar göreceğiz.

Kaynak : Webrazzi