Wearlogy

Apple WWDC 2015’de Hangi Giyilebilir Teknolojiler Olacak?

Apple’ın bu sene 8 Haziran’da başlatacağı geliştirici konferansı WWDC 2015, Apple Watch ve yenilikleri ile ön plana çıkacak. İşte, WWDC 2015 ve detayları.

Google’ın geliştirici konferansı Google I/O 2015 yeni bitmiş ve yankıları hala devam ederken teknoloji dünyasının merakla beklediği bir diğer geliştirici konferansı Apple WWDC 2015 geldi çattı. Apple’ın bu sene 8 Haziran‘da San Francisco’daki Moscone Center’da düzenleyeceği geliştirici konferansı iOS, OS X, Beats ve Homekit gibi ürünler için ev sahipliği yapacak. Peki Apple bu etkinlikte giyilebilir teknolojiler hakkında neler tanıtacak?

Apple Watch 

Apple‘ın bu etkinlikte akıllı saati Apple Watch için birçok özellik sunacağı bilinenler arasında ancak bu özellikler arasında nelerin yer aldığı bilinmiyor. Tahminlere göre Apple, akıllı saati için yeni bir yazılım güncellemesi yapabilir. Bunun sebebi ise geçtiğimiz haftalarda yapılan tam bir yenileme içermeyen Watch OS 1.0.1 güncellemesi. Watch OS 1.1 neden tanıtılmasın.

Apple Watch için beklenen diğer özellik ise geçtiğimiz günlerde bir Apple yetkilisinin yapmış olduğu Watch SDK‘sı açıklaması. Açıklamaya göre Apple WWDC 2015 etkinliğinde akıllı saati için geliştirici kiti olan Watch SDK‘yı tanıtacak ve bir kaç ay sonrada geliştiricilerin kullanımına sunulacak. Bu geliştirici kitinin en büyük özelliği Apple Watch için native uygulamaların geliştirilebilmesine izin vermesi. Yani şuan iOS uygulamasının altında çalışan Apple Watch uygulamaları bu geliştirici kiti sayesinde sadece Apple Watch’a özel üretilmiş olacak. Bununla birlikte geliştiriciler şuan ulaşamadıkları bazı sensörler ve Digital Crown gibi özel hareketlere ulaşabilecek ve uygulamalarında bunları kullanabilecek.

Apple Pay

Google‘ın Android Pay haberlerinin ardından Apple’ın da bu etkinlikte Apple Watch ile hayatımıza giren mobil ödeme sistemi Appple Pay hakkında bazı yenilikler ve haberler vermesi bekleniyor. Apple bu etkinlikte karşımıza daha kullanışlı bir Apple Pay, yeni iş ortakları, genişlemiş kullanım alanı gibi yenilikler ile çıkabilir. Bununla birlikte sistem hakkında özelliklerin açıklanması ile birlikte Apple Pay sisteminden rakamlar ve iş ortaklarına hediyeler gibi bonuslarda bu etkinlikte yer alacaktır. Belki de bu sistemini kullanılabileceği yeni akıllı saatlerin müjdesi de verilebilir.

Siri ve “Proactive”

Apple’ın WWDC 2015 etkinliğinde giyilebilir teknolojiler alanında vereceği en son haber ise yapay zekaya sahip kişisel asistan uygulaması Siri. Apple bu etkinlikte Siri’nin gelişmiş ve daha yetenekli versiyonunu bununla birlikte Apple Watch ile daha iyi çalışan bir Siri’yi göstereceği tahmin ediliyor.

Apple’ın bu etkinlikte Siri’den başka yeni bir asistan daha tanıtması bekleniyor. Bu asistanın yapay zekadan arındırılmış sadece söyleneni yapan bir uygulama ve Google Now uygulamasına rakip bir uygulama olacağı tahmin ediliyor. Bu uygulamanın ismi ise Proactive.