Wearlogy

İşe Yarar 6 Apple Watch Uygulaması!

Apple’ın akıllı saati Apple Watch için geliştirilen 3500 uygulama arasından sizler için 6 tanesini seçtik. İşte, sizler için seçtiğimiz 6 işe yarar Apple Watch uygulaması.

Apple Watch henüz ülkemizde resmi olarak satışa sunulmadı ancak çeşitli e-ticaret siteleri akıllı saati çok önceden satmaya başlamıştı. Satış sayıları bilinmiyor ancak Apple Watch için şimdiden tabanda bir kullanıcı kitlesi oluşmaya başladı. Bizde buradan yola çıkarak Apple Watch için geliştirilmiş 3500’den fazla uygulama arasından kullanıcıların işine yarayacak 6 tanesini seçtik.

İşte, Apple Watch kullanıcıları için derlediğimiz 6 işe yarar Apple Watch uygulaması ve detayları.

1 – Yahoo Weather – Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu kategorisi için seçtiğimiz Yahoo Weather uygulaması, Apple Watch için geliştirilmiş, şık ve kolay kullanımı ile dikkat çekiyor. İçerisinde sıcaklık, nem ve rüzgar hızı gibi metrikleri barındıran ve bu metrikleri kullanıcıya renkli animasyonlarla  sunan Yahoo Weather uygulaması gelecek saatler ve gelecek günler için de bilgilere verebiliyor. Farklı farklı lokasyonlar için eş zamanlı olarak hava durumu bilgileri de sunabilen Yahoo hava durumu uygulaması ücretsiz olarak kullanıcılara sunuluyor.

 

2 – Citymapper – Şehir Rehberi

Seyehat kategorisi altında Apple Watch için geliştirilmiş belki de en yararlı uygulama diyebileceğimiz Citymapper en kaba tabirle şehir rehber uygulaması. Yakın zamanda İstanbul için de kullanılmasını beklediğimiz ve şuan Londra, New York ve Paris gibi şehirlerde kullanılabilen Citymapper uygulaması şehir içerisinde bir yerden bir yere giderken kullanabileceğiniz vasıtaları ve bu vasıtalar ile geçecek süreleri gösterebiliyor. Aynı zamanda otobüs, metro ya da taksi gibi vasıtalarda gidilecek yere ne kadar ücret ödeneceğini de belirten Citymapper uygulamasını ücretsiz olarak buradan Apple Watch’unuza indirebilirsiniz.

3 – Shazam

Eğlence kategorisi altında Apple Watch kullanıcıları için önerimiz şüphesiz Shazam. Mobil dünyadan tanıdığımız Shazam uygulaması bilindiği üzere herhangi bir ortamda duyulan ancak bilinmeyen müzikleri sizler için hızlı bir şekilde bulan bir uygulama. Mobilde olduğu gibi Apple Watch üzerinde de gayet kullanışlı bir yapıya sahip olan Shazam uygulaması bulduğu müziklerin sözlerini de gösterebiliyor. Bilek hareketi ile müzik bulma işlemini başlatabileceğiniz Shazam uygulaması ücretsiz bir şekilde indirilmeyi bekliyor.

 

 

4 – Slopes

Apple Watch için Spor kategorisi altında bulabileceğiniz en ilginç uygulama diyebileceğimiz Slopes normal bir spor uygulaması ancak sadece kayak yapan kullanıcılar için geliştirilmiş. Herhangi bir dağdan kayak ya da snowboard ile inen kullanıcıların inme süresini, hızını, ortalama hızını, yüksekliğini ve katettiği mesafeyi gösterebilen Slopes Apple Watch uygulaması aynı zamanda tüm bu verileri kaydederek daha sonra günlere göre karşılaştırma ve istatistik de çıkarabiliyor. Türkiye fiyatı 20.99 lira olan Slopes uygulamasını buradan inceleyebilir ve indirebilirsiniz.

5 – Clear – Yapılacaklar Listesi

Verimlilik kategorisi altında seçtiğimiz Apple Watch uygulaması olan Clear, To-Do Lists uygulaması olarak bilinen uygulamaların en çok kullanışlısı diyebiliriz. Uygulama Apple Watch üzerinden kullanıcılara görevler ekleme, yapılacaklar listesi oluşturma ve hatırlatmalar oluşturmaya izin veriyor. Aynı şekilde kolayca düzenlenebilen ve silinebilen bu işlemler akıllı saat üzerinden hızlı erişim sağlarken kolay kullanımıda en üst seviyeye çıkarıyor. 12.99 liralık fiyatı ile Apple Watch kullanıcılarını tarafından indirilmeyi bekleyen Clear uygulaması aynı zamanda tasarım olarak da gayet şık bir uygulama.

 

 

6 – ProCamera – Kamera Uygulaması

ProCamera uygulaması iPhone’lar için geliştirilmiş ve standart kamera uygulamasından daha fazla özellikler sunan bir uygulama. Uygulamanın Apple Watch versiyonu ise iPhone’da bulunan ProCamera uygulaması sayesinde iPhone’un kamerasını uzaktan kullanma imkanı sunuyor. Yaratıcılık kategorisi altında yer alan bu Apple Watch uygulaması, ön izleme yapabilem, fotoğraf çekebilme ve zamanlayıcı ile fotoğraf çekme gibi özelliklere sahip. Aynı zamanda fotoğraflar için normal, gece ve HDR modlarının da bulunduğu uygulama 12.99 liralık etiketi ile Apple Watch kullanıcılarını bekliyor.