Wearlogy

Motorola Yeni Giyilebilir Teknoloji Ürünlerini Gösterdi!

CES 2016’da sahneye çıkan Motorola ufak ve günlük hayatta kullanılabilecek 5 yeni giyilebilir teknoloji ürününü gösterdi. İşte, Motorola’nın yeni giyilebilir ürünleri.

CES 2016 tam gaz devam ederken Lenovo‘nun sahibi olduğu Motorola’dan da giyilebilir teknoloji pazarı için yeni ürünler ortaya çıktı. Tam 5 adet yeni ürün gösteren Motorola bu ufak ürünler ile günlük hayattaki kurtarıcı olmaya aday.

3 adet kulaklık, 1 adet kamera ve 1 adet de hayvanlar için takip cihazı gösteren Motorola bu ürünleri Hubble şirket ile geliştirmiş durumda. Verve ailesi olarak adlandırılan bu giyilebilir ürünler Motorola‘nın ağzından sıkıcı hayatı renklendirmek adına tasarlandı deniyor.

Ürünlerin fiyatı ve çıkış tarihleri hakkında bir bilgi ise henüz bulunmuyor.

Verve Retrieve

Hayvanların takibini yapacak olan Verve Retrieve üzerinde bulunan hücresel bağlantı ve GPS sistemi sayesinde hayvanların lokasyonlarını ve yaptığı aktiviteleri takip edip hayvan sahiplerine iOS ve Android uygulamaları üzerinden bildirebilen bir ürün.

Hayvanlar için sanal bir çit oluşturan Verve Retrieve bu çit geçildiğinde de uyarı veriyor. Ürün ayrıca su geçirmez bir yapıya da sahip.

Verve Ones+

Şık tasarımlı ve kolay kullanımlı bir kulaklık olan Verve Ones+ kablosuz yapısı ile dikkat çekerken üzerinde bulunan çift mikrofon sayesinde aramalarda kaliteli bir ses iletimi sağlıyor. iOS ve Android uygulama desteği bulunan akıllı kulaklık 12 saate kadar batarya ömrü sunuyor. Verve Ones+ ayrıca su geçirmez bir yapıya da sahip.

Kulaklığın aynı tasarımda Verve Ones isimli bir de kardeşi bulunuyor. Bu ürünün Ones+’dan farkı ise sadece suya karşı dayanıklılığının bulunmaması.

Verve Cam

Anları kaçırma sloganı ile tanıtılan Verve Cam’i, Motorola’nın giyilebilir aksiyon kamerası olarak tanımlayabiliriz. Kullanıcının herhangi bir yerine tutturarak ya da elinde taşıyarak görüntü elde ettiği Verve Cam 138 derecede 2.5K çözünürlüklü 30 fps hızında video kaydı yapabiliyor.

Üzerinde bulunan Wi-Fi sayesinde YouTube ve benzeri mecralarda canlı yayınlar da yapabilen Verve Cam uygulaması sayesinde fotoğraf ve video düzenleme işlemine ve sosyal medyada paylaşamaya da izin veriyor. Time lapse, time loop, slow motion ve cinematic gibi video modlarını destekleyen kamera 30 metreye kadar da suya karşı dayanıklı.

Verve Loop+

Motorola’nın bu ailedeki ikinci kulaklığı olan Loop, Ones+‘a göre biraz daha aşağıda konumlandırılmış ve iki farklı modeli bulunuyor. Kablosuz bir yapıya sahip olan Verve Loop kulaklıklar kendi arasında kablolu bir yapıya sahip ve tek mikrofon bulunduruyor.

Verve Loop ve Verve Loop+ olarak iki farklı yapısı bulunan kulaklığın Loop ve Loop+’ın farkları ilk modelin 6 saat ikinci modelin ise 12 saat batarya ömrü sunması ve suya karşı dayanıklılık seviyelerinin farklı olması. Kulaklıkların iOS ve Android uygulaması ile entegre çalışması da bulunuyor.

Verve Rider+

Verve Rider‘da Verve Ones ve Verve Loop gibi iki farklı modele sahip. Diğer iki kulaklığa göre daha spor bir tasarıma sahip olan Verve Rider modeli 12 saate kadar batarya ömrü sunuyor. Tek mikrofona sahip olan Verve Rider aynı zamanda iOS ve Android ile entegre bir şekilde çalışabiliyor.

Üst model olan Verve Rider+ ise Rider modeli ile aynı özelliklere sahip ve tek fazlalığı suya karşı dayanıklılığının bulunması.