Wearlogy

PlayStation 1 Oyunları Android Wear’da!

Sony PlayStation 1’in bazı oyunları LG G Watch üzerinde çalıştırıldı. İşte, Android Wear işletim sistemi üzerinde Sony PlayStation 1 oyunları.

Teknoloji meraklısı bir vatandaş geçtiğimiz ay başında Samsung Gear Live akıllı saati üzerinde Windows 95‘i çalıştırmayı başarmıştı. Aynı kişi akıllı saatlerde başka bir yeniliğe daha el attı. LG‘nin akıllı saati G Watch üzerinde PlayStation 1 oyunlarını çalıştırmayı başaran bu kişi akıllı saat meraklılarını tekrar şaşkına çevirdi.

Samsung Gear Live’da Windows 95’i Çalıştırdı!

Yaklaşık 20 yıl önce hayata adımını atan PlayStation 1 donanım olarak tahmin edileceği üzere bir akıllı saatten daha zayıf. Örnek vermek gerekirse PlayStation 1‘in bellek boyutu 2 MB iken LG G Watch‘ın bellek boyutu 512 MB. Oyunların haliyle bu akıllı saat üzerinde çalışması donanım yeterli olsa da bu işi hayata geçiren kişiyi en çok zorlayan kısım ise yazılım olmuş.

Oyunların LG G Watch‘ın 1.65 inçlik ekranındaki kontrolleri için de epey uğraştığını belirten meraklı akıllı saatin oyunlara en fazla yarım saat dayanabildiğini de belirtiyor.