Wearlogy

Xbox Sanal Gerçeklik İçin Somut Adımlar Atıyor

Oyun konsolları arasında en çok tercih edilenler arasında yer alan Microsoft’un Xbox’ı, sanal gerçeklik konusunda ezeli rakibi Play Station’u yakalamak için çabalıyor

Dünyanın en çok tercih edilen oyun konsollarından Xbox, ezeli rakibi Play Station’ın kendine özel VR başlık geliştirmesine karşı hamlesi ortaya çıktı.

Xbox‘ın yaz aylarında gerçekleştirilecek olan E3 organizasyonunda en büyük sürprizinin Xbox One Mini projesi olduğu ifade edilirken sanal gerçeklk ile ilgili de bir çalışmanın yapıldığı ifade edildi. Xbox ile ilgili tüm haberleri bünyesinde bulundurak Kotaku‘ya göre 2017’de satışa sunulacak olan Xbox Premium modelinde sanal gerçeklik ile ilgili en ciddi adım atılacak.

Bunu da Oku:  Xbox One’a Sanal Gerçeklik Gözlüğü Geliyor!

Premium sürümünün 2 terabyte olacağı ve çok daha güçlü bir işlemci taşıyacağ ifade ediliyor. Hatta bahsedilen işlemcinin kod adının Scorpion olduğu ifade edilirken bu hamlenin Oculus Rift‘i rahatlıkla çalıştırabilecek bir sisteme olanak sağlayacağı belirtiliyor.

Xbox‘ın sanal gerçeklik konusunda Play Station‘un çok gerisinde kaldığı gerçek ancak bu saatten sonra nasıl tekrar rekabete girebilecekler orası ise biraz muamma…