Wearlogy

Apple Watch için Yeni Uygulamalar Tanıtıldı!

Apple, akıllı saati Apple Watch için dün akşamki etkinlikte, geliştirilen yeni uygulamalardan bazılarını tanıttı. Bu uygulamalar arasında Facebook Messenger ve GoPro’da yer alıyor.

Apple 9 Eylül etkinliği ile birlikte Apple Watch‘u yenilemese de akıllı saati için birçok yenilik duyurdu. watchOS 2, Apple Watch Sport için yeni renkler, tüm modeller için yeni kayışlar ve yeni bir Apple Watch serisi duyurulanlar arasındayken akıllı saat için geliştirilen uygulamalardan birkaç tanesinin de tanıtımı yapıldı.

Bunu da Oku : watchOS 2, 16 Eyül’de Yayınlanacak!

Facebook Messenger

Apple Watch kullanıcıları ve meraklıları sürekli bir mesajlaşma uygulaması isteğindeydi. Bu istek daha çok WhatsApp tarafında olsa da Apple yapmış olduğu tanıtım ile bu isteğin Facebook tarafından Facebook Messenger ile karşılandığını gösterdi.

Apple Watch’un patronu Jeff Williams tarafından yapılan tanıtımda kullanıcılar bundan böyle Facebook Messenger sayesinde hem yazılı hem de sesli mesajlar gönderip ve alabilecekler. Kullanıcıların uygulama üzerinden yapabilecekleri diğer bir özellik ise konum paylaşımı.

Henüz resmi bir Apple Watch uygulaması bulunmayan Facebook‘un akıllı saate Messenger uygulaması ile girmesi ise büyük sürpriz oldu. 

iTranslate

Bunu da Oku : Apple Watch’a Yeni Renkler ve Yeni Kayışlar Eklendi!

Belki de akıllı saatlerin en çok işe yarayacağı durumlardan biri olan çeviri işlemleri üzerine bir uygulama tanıtan Jeff Williams, uygulamanın çok basit bir arayüze ve sadece konuşma ile çeviri yapacağına dikkat çekti. Dil seçiminin de yapılmayacağı kullanıcının konuşmasından sonra dilin iTranslate tarafından algılanacağını belirten Williams, bu uygulamanın Apple Watch üzerindeki en beğendiği uygulama olduğunun da altını çizdi.

GoPro

Patron Jeff Williams’ın tanıttığı diğer uygulamalardan bir diğer ise popüler aksiyon kamerası GoPro’nun Apple Watch için geliştirmiş olduğu uygulama oldu. Bu uygulama sayesinde ise GoPro sahipleri kameralarını akıllı saatleri üzerinden yönetebilecek hatta görüntülere ulaşma ve izleme imkanı da bulunuyor.

Bu uygulama sayesinde GoPro için harici bir ekran olarak görev yapacak olan Apple Watch, aksiyon kamarası sahiplerini farklı farklı ek donanım almak ve kullanmaktan da kurtarmış olacak.

AirStrip ONE

Jeff Williams’ın etkinlikte tanıttığı son uygulama beklendiği üzere sağlık alanında oldu. Williams ufak bir tanıtımın ardından sahneyi uygulamanın sahiplerine bıraktı ve sahneyi alan Dr. Cameron Powell ise uygulamanın detaylarını aktardı.

Uygulamanın daha önce iPhone ve iPad üzerinde bulunduğunu ve şimdi de Apple Watch‘a geldiğini belirten Powell bu alanda daha esnek olduklarını belirtti. AirStrip ONE uygulamasını bir sağlık asistanı olarak tanımlayan Powell, bu uygulamanın en büyük yeteneğinin saat üzerindeki nabız ölçer dahil tüm aktivite bilgilerini zaman periyotları ile birlikte kullanıcının doktoruna göndermesi.

AirStrip ONE uygulaması aynı zamanda anlık olarak da hem nabız hem de aktivite bilgilerini gösterebilirken bu bilgiler de yine anlık olarak kullanıcının doktoruna ulaştırabiliyor. Bunun dışında kullanıcılar ise uygulama üzerinde doktorlarından gelen test sonuçları gibi bilgileri de hızlı bir şekilde görebiliyor.