Wearlogy

Google I/O 2015’de Hangi Giyilebilir Teknolojiler Olacak?

Google’ın bu yıl 28 – 29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceği geliştirici konferansı Google I/O 2015’de giyilebilir teknoloji adına birçok yenilik tanıtılacak. Detaylar haberimizde.

Google’ın her sene San Francisco şehrinde Moscone West Center binasında geliştiriciler için düzenlediği Google I/O konferansı 28 – 29 Mayıs tarihleri arasında Google ürünleri meraklıları için kapılarını açacak.

Etkinlikte var olan Google ürünleri için yenilikler tanıtılacakken Google’dan yeni Android sürümü, ve nesnelerin interneti için bir Android versiyonunun tanıtılması bekleniyor. Ancak beklenen duyurulara göre Google I/O 2015 bu sene giyilebilir teknolojilerin ev sahipliğini yapacak. Peki Google I/O 2015 konferansında tanıtılması beklenen giyilebilir teknolojiler neler?

Google mobil ödeme sistemi

Google giyilebilir teknoloji ürünleri içerisinde Android Wear ile yer alsa da Apple’ın akıllı saati Apple Watch’u piyasaya sürmesi Google’ın eksikliklerini görmesini sağladı. Bu eksikliklerden biri de Apple’ın Apple Watch ile birlikte getirdiği ödeme sistemi Apple Pay‘in Google’daki rakibi.

Burada Google’ın elinde Google Wallet isimli bir eleman bulunsa da bu sistemin artık esamesi okunmuyor. Bu yüzden bu konferansta Google’ın hem Android hem de Android Wear’da çalışan bir ödeme sistemini tanıtması bekleniyor. Beklenen bu ödeme sisteminin isminin ise Android Pay ya da Google Pay olacağı tahmin ediliyor.

Yeni Google Glass olabilir!

Google geçtiğimiz sene Google I/O etkinliğinde ortaya çıkardığı giyilebilir teknoloji ürünü Google Glass’dan başkası değildi. O günden bugüne çok fazla ilerleyemeyen Google Glass yenisi geliştirilmek üzere rafa kaldırılmıştı. Burada her açıklamasında yeni Google Glass üzerinde çalıştığını belirten Google aynı zamanda 2015 yılı içerisinde de yeni bir giyilebilir teknoloji ürünü tanıtacağını daha önceden söylemişti.

Bunu da Oku : Google Glass Öldü mü Sanıyorsunuz?

Bilgilere bakıldığında ise Google‘ın bu etkinlikte yeni bir giyilebilir teknoloji ürünü tanıtması çok yüksek ihtimal barındırıyor ve beklenen bu ürünün yeni Google Glass olacağı da tahminler arasında. Ancak burada henüz akıllı saat ve akıllı bileklik işine girmemiş olan Google’ın bu alanlara yönelik bir ürün tanıtması da beklenenler arasında yer alıyor.

Android Wear, iOS ittifakı!

Google, Android Wear işletim sistemi ile bugün akıllı saatler üzerinde yer alsa da bu akıllı saatler şuan için sadece Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarla kullanılabiliyor. Yani Android Wear‘lı bir akıllı saatiniz var ise henüz iPhone‘unuz ile kullanamıyorsunuz.

Bunu da Oku : iOS için Android Wear Uygulamasına Az Kaldı!

Burada Google’dan Android Wear’lı akıllı saatler için aylar önce iOS‘a bir uygulama geliştirdiği haberi gelmiş hatta ardından uygulamanın tamamlandığı ve App Store onayı için Apple’a gönderdiği söylenmişti. Ancak uygulama için ne Apple’dan onaylandığına dair bir açıklama geldi ne de Google’dan uygulamanını akıbeti hakkında bir açıklama geldi.

Bu yüzden de oklar Google I/O 2015 etkinliğini gösterdi ve Google’ın bu etkinlikte iOS için attığı bu bazı adımları ortaya çıkarması bekleniyor.