Wearlogy

Apple Watch için Son Dedikodular!

Apple’ın bu akşam tanıtacağı akıllı saati Apple Watch için haberler hala gelmeye devam ediyor. İşte, Apple Watch için gelen son iddialar ve dedikodular.

Apple‘ın Şubat ayı sonunda yapmış olduğu bilgilendirme ile akıllı saati Apple Watch‘ın TSİ ile bugün akşam 19:00‘da tanıtılacağını öğrenmiştik. İşte bu tarih geldi çattı ve Apple Watch bu akşam tanıtılacak. Akıllı saatin tanıtılmasına saatler kalması da ürün hakkında daha fazla dedikodu ve iddia demek. İşte, bu dedikodulardan bazıları…

Bunu da Oku : Apple Watch Tanıtım Tarihi Belli Oldu!

Apple’dan büyük şirketlere ayar İzni!

Apple‘ın ürünlerinde ne kadar titizlikle çalıştığı ve bu titizliğin neticesinde dışarıya herhangi bir bilgi akışı olmaması için çok çok çaba sarfettiği bilinen bir gerçek. Bloomberg’de Apple Watch için yer alan bir haber de Apple‘ın ne kadar titiz çalıştığını ve güvenliğin ne kadar önemli olduğunu kanıtlar nitelikte.

Servisin verdiği bilgilere göre Apple, akıllı saati Apple Watch için uygulama geliştiren bazı büyük şirketlere uygulamalarını daha sağlam ve stabil bir hale getirmeleri için kapılarını açtı. Kapılarını açtı ifadesinin altını çizmek gerekir çünkü Apple, uygulama geliştiricilerin uygulamalarına son ayarlarını kendi laboratuvarında yapmalarını istedi.

BMW ve Facebook gibi şirketlerin yer aldığı bu izinde, uygulamaların güncellendiği laboratuvarın internet erişimine sahip olmadığı ve şirketlerin getirmiş olduğu verilerinde tekrar bu birimden dışarı çıkartılmadığı söylenenler arasında.

Apple Watch yıl sonunda yüzde 55 paya sahip olacak!

Apple Watch henüz tanıtılmadan ortaya çıkan bir diğer iddia da akıllı saatin satış grafiğinin ve yıl sonundaki pazar payını tahmin ediyor. Startegy Analytics isimli bir araştırma ve analiz şirketi tarafından ortaya atılan iddia Apple Watch‘ın 2015 yılı sonuna kadar akıllı saat pazarının yüzde 55‘ini eline alacağını söylüyor.

Şirketin Apple Watch için ortaya atığı bir diğer iddia ise ürünün 2015 yılı sonuna kadar 15 milyon adet satması. Bu rakamın diğer akıllı saatleri de etkileyeceğini ve akıllı saat pazarına iyi bir ivme kazandıracağını belirten firma 2015 yılının toplam akıllı saat satış sayısının ise 28 milyonu geçeceğini söyledi.

Bunu da Oku : 6 Milyona Yakın Apple Watch Sipariş Edildi!

Apple’ın ilk üretimde 6 milyona yakın bir Apple Watch sipariş ettiği daha önce gündeme gelmiş ve sayının yetersiz olacağı da söylenmişti. Bakalım Apple Watch nasıl bir satış grafiği yakalayacak.

 Apple’dan en fazla 10 saniye kuralı!

Futbol ile alakası olanlar Barcelona‘nın 6 saniye kuralını bilirler. Bilmeyenler için hemen özetleyelim. Barcelona takımı kaybettiği topu 6 saniye içerisinde rakipten geri alamaz ise bir gol yemiş sayılır. Bunu anlatmamızın sebebi de Apple’ın akıllı Apple Watch‘da benzer bir kural uygulayacağı iddiası.

Yine Bloomberg‘de yer alan bir iddiaya göre Apple, akıllı saatinin kullanıcılarının herhangi bir ekranda en fazla 10 saniye kalmalarını istiyor. Apple’ın bu isteğinin sebebi ise Apple Watch‘ın kısa bilgiler aktarmak için geliştirilen bir ürün olması. Yani firmanın değimi ile Apple Watch akıllı telefonlar gibi saatler harcanacak bir teknoloji ürünü değil. Apple’ın buradaki mantığı bildirim geldi bak, e-posta var oku, kayboldun konumunu bul, eve girdin ışıkları aç…

Haberde yer alan bilgiler Apple‘ın ürünü farklı bir şekilde konumlandırdığını gösterse de bu bilgiler için çeşitli olumsuz yorumlarda gelmiş durumda. Bu yorumların başını ise Apple Watch‘ın yetersiz bir bataryaya sahip olması ve bu yüzden Apple’ın üründe fazla zaman harcanmamasını istemesi yer alıyor.

Apple Watch için ek bataryaya sahip Kayış!

Apple Watch tanıtıldığından beri en çok merak edilen bilgi ürünün batarya süresi olmuştu. Bunun üzerine birçok iddia gelmiş olsa da Apple CEO‘su Tim Cook, Apple Watch’ın batarya süresini 1 gün olarak açıklamıştı.

Bunu da Oku : Apple Watch’ın Batarya Ömrü Ne Kadar?

 

Cook yaptığı açıklamada ürünün 1 günlük batarya ömrünün sorun yaratmayacağını ve MegSafe bağlantısı ile ürünün her gece kolaylık şarj edilebileceğini söylese de ürünü bekleyenler bu açıklama ile tatmin olmamış hatta yoğun kullanımda 5 saatlik bir batarya ömrü hesaplamışlardı.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Reserve Strap isimli bir kayış ise Apple Watch‘ın batarya sorununa bir çözüm sunduğunu ve ek olarak 400 mAh güç sunacağını belirtti. Kayışın MegSafe bağlantısı ile sorunsuz bir şekilde çalışacağı belirtilirken Apple Watch’a yüzde 125‘lik bir ek kaynak olacağı ifade ediliyor.

Kısa bir sürede Kickstarter üzerinden bağış toplamaya başlayacağı belirtilen Reserve Strap’ın 250 dolar gibi bir fiyata sahip olacağı iddia ediliyor. Bakalım Apple Watch’ın tanıtımının ardından söylentiler doğru çıkacakmı.