Wearlogy

Yılbaşı için 6 Giyilebilir Teknoloji Ürünü Hediye Önerisi

Artık 2015 bitti ve 2016’ya geçiyoruz. Sevdiklerinize hala yılbaşı hediyesi almadıysanız ve ne alsam diye düşünüyorsanız sizler için giyilebilir teknoloji ürünlerinden oluşan bir liste hazırladık.

2015 yılını geride bırakmamıza sadece 1 hafta kaldı ve hala sevdiklerinize ne hediye alacağınıza karar veremediyseniz sizin için hazırladığımız akıllı saat, akıllı bileklik ve sanal gerçeklik gibi giyilebilir teknoloji ürünlerinden oluşan listemize göz atabilirsiniz.

Giyilebilir teknoloji ürünlerine baktığımızda birçok ürün ülkemizde satışa sunulmuş değil ancak hazırladığımız bu giyilebilir teknoloji hediye önerisi listesindeki tüm ürünler ülkemizde satışta bulunan ürünler. Bu yüzden listemizde bulunan ürünlere gönül rahatlığı ile hem online da hem de perakende mağazalarından kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

1 – Cardboard Sanal Gerçeklik Başlığı

Arama motoru devi Google’ın sanal gerçeklik pazarı için geliştirdiği hem ucuz hem de tam anlamıyla son kullanıcıya hitap eden çözümü Cardboard‘ı sanal gerçeklik meraklısı ya da bu teknoloji ile tanışmasını istediğiniz bir sevdiğinize hediye edebilirsiniz.

Bunu da Oku : Google Cardboard Hakkında Her Şey!

Bilindiği üzere Google Cardboard sanal gerçeklik başlığı karton malzemeye sahip ve üzerinde bulunan iki lens sayesinde akıllı telefon ekranını sanal gerçeklik cihazına dönüştürüyor. Fiyatı ise 30 lira.

2 – Formetre Akıllı Bileklik

Yerli bir girişim olan Formetre akıllı bileklik İzmir merkezli ve ülkemizde akıllı bileklik pazarının sayılı yerli oyuncularından. Eşinize dostunuza hem bir aksesuar olarak hem de bir aktivite takipçisi olarak hediye edebileceğiniz Formetre akıllı bileklik, yakılan kalori, gidilen mesafe ve atılan adım gibi metrikleri hesaplayabilirken geceleri de uyku takibi yapabiliyor.

Bunu da Oku : Formetre Akıllı Bileklik Hakkında Her Şey!

Üzerinde bulunan ekranı sayesinde tüm bilgileri gösterebilen ürün 7 güne kadar pil ömrü sunuyor. iOS ve Android platformları ile entegre bir şekilde çalışabilen akıllı bilekliğin fiyatı ise 79 lira.

3 – Jawbone UP Move

Aktivite takipçisi pazarının liderleri arasında bulunan Jawbone geçtiğimiz yıl Kasım ayında kullanıcıları düşünerek düşük fiyatlı UP Move isimli bir aktivite takipçisi duyurmuştu. Üzerinde herhangi bir ekran bulunmayan sadece içerisindeki sensörler yardımı ile verileri takip eden ve akıllı telefon uygulamasına gönderen Jawbone UP Move, kıyafetin herhangi bir yerine tutturulması ile kullanılıyor.

Bunu da Oku : Jawbone UP Move Hakkında Her Şey

Atılan adım, yakılan kalori ve gidilen mesafe gibi değerleri ölçen UP Move aynı zamanda uyku takibi de yapabiliyor. Ürün üzerinde bulunan LED‘ler sayesinde kullanıcısına bazı durumlar için uyarılarda bulunabiliyor. Birçok renk seçeneği bulunan ürünün fiyatı 149 lira.

4 – Samsung Gear VR2 Sanal Gerçeklik Başlığı

2015 yılında sanal gerçeklik pazarına hızlı bir giriş yapan Samsung en yeni sanal gerçeklik başlığı Gear VR2’yi geçtiğimiz Kasım ayında ülkemizde de satışa sundu. Epey bir meraklısı olan Gear VR2, donanım olarak Cardboard gibi akıllı telefonları kullanıyor. Başlığın içerisine akıllı telefonların konulması ile brlikte çalışan Gear VR2,  Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6+ ve Galaxy Note 5 modellerini destekliyor.

Bunu da Oku : Samsung Gar VR2 Hakkında Her Şey!

Mağazasında NetFlix, Twitch ve Hulu gibi içerikler mecralarının ve First Steps, Temple Run gibi oyunların bulunduğu Samsung Gear VR2’yi Samsung hastası bir sevdiğinize hediye edebilirsiniz. Ürünün fiyatı ise 599 lira.

5 – Samsung Gar S2 Akıllı Saat

Samsung’un yuvarlak ekrana sahip en yeni akıllı saati Gear S2, sanal gerçeklik başlığı Gear VR2’den hemen sonra yine geçtiğimiz Kasım’da ülkemizde satışa sunuldu. Samsung Gear S2 ve Classic olarak iki farklı model ile gelen akıllı saat Samsung’un kendi işletim sistemi Tizen‘i kullanıyor.

Bunu da Oku : Samsung Gear S2 Hakkında Her Şey!

Üzerinde bulunan Bazel Halkası sayesinde yapılan işlemler, menüler ve uygulamalar arasında geçişlerin kolayca yapıldığı Gear S2’nin kablosuz şarj özelliği de bulunuyor. Akıllı saatin normal Gear S2 versiyonu 899 lira ve Classic versiyonu ise 999 lira.

6 – Apple Watch Sport Akıllı Saat

Listenin olmazsa olmazı Apple Watch. Seçimimiz ise en uygun fiyatlı model olan Apple Watch Sport. Apple Watch Sport akıllı saat alüminyum kasaya ve birçok plastik renkli kayışa sahip. Özellik olarak ise çok fazla bir şey aktarmaya gerek yok, aktivite takibinden nabız ölçere, Siri entegrasyonundan akıllı telefon bildirimlerine kadar birçok özellik mevcut.

Bunu da Oku : Apple Watch Hakkında Her Şey!

Apple hayranı bir sevdiğiniz var ve siz de ona bir hediye alacaksanız Apple Watch Sport doğru bir tercih olabilir. Akıllı saati fiyatı ise 1249 lira.