Wearlogy

2015’in En İyi 10 Akıllı Saati!

2015 yılında piyasaya çıkmış akıllı saatler içerisinden belirli kriterlere göre en iyi 10 akıllı saati sizler için seçtik. İşte, 2015’in En İyi 10 akıllı saati.

2015′in bitmesine artık sayılı günlerde kaldı ve geride bırakacağımız yıl için en iyi ürünler listeleri gelmeye başladı. Biz de sizler için bir seri başlattık ve 2015’in bu son günlerinde en iyi akıllı saatler, en iyi akıllı bileklikler ve en iyi aktivite takipçileri listeler hazırlayalım istedik. Bu listelere de en iyi 10 akıllı saati seçerek başladık.

En iyi 10 akıllı saati nasıl seçtik?

Pazarda bulunan popüler, en çok satılan ve en çok konuşulan akıllı saatleri sıraladık ve ilk 10‘da bulunan ürünleri de tasarım, fiyat, performans, aktivite takip özelliği, nabız ölçer var mı, pil ömrü ne kadar, kendi sağlık uygulaması bulunuyor mu, platform desteği, dahili mikrofon ve hoparlörü var mı ve kullanıcı için ne kadar seçenek sunuyor metrikleri ile sıralamayı yaptık.

2015’in en iyi 10 akıllı saati listemize ondan geriye doğru gideceğiz. Liste içerisindeki ürünlerin özelliklerinden ziyade eksik özelliklerini belirterek devam edeceğiz, belirtmiş olalım. Eminiz liste bizi şaşırttığı gibi sizi de şaşırtacak. 🙂

10 – Tag Heuer Connected

Popüler saat markası Tag Heuer‘in akıllı saati Connected listemizin son sırasında. Bunun sebebi ise ürünün 1500 dolarlık fiyatı ile sunduğu özelliklerin ters orantısı.

Bunu da Oku : Tag Heuer Connected Tanıtıldı!

Ürünün başta kendine özel bir sağlık uygulaması ve servisi bulunmuyor. Bununla birlikte nabız ölçerinde bulunmadığı akıllı saatte dahili mikrofon ve hoparlörde bulunmuyor. Ürünün son sıkıntısı ise 1 günden az giden pil ömrü.

9 – Sony SmartWatch 3

Sony’nin en yeni akıllı saati SmartWatch 3′te listemizin sonunda. Bunun en temel sebebi ise ürünün tasarımının beğenilmemesi ve bencil bir akıllı saat olması.

Bunu da Oku : Sony SmartWatch 3 Tanıtıldı!

Android Wear’ın iOS desteği vermeye başlamasına rağmen Sony SmartWatch 3 ısrarla bir güncelleme yapmadı ve ürün iPhone‘lar ile kullanılamıyor. Ürünün son eksiği ise nabız ölçerin bulunmaması.

8 – Apple Watch

Evet kabul edin Apple Watch‘un listenin sonlarında yer almasına şaşırdınız. Apple Watch’un burada yer almasının birçok sebebi bulunuyor. Bunların en başında Apple Watch’un birçok kesim tarafından tasarımının beğenilmemesi yer alıyor.

Bunu da Oku : Apple Watch Hakkında her Şey!

Ürünün diğer eksik yönleri arasında ise modeller değiştikçe aşırı derecede artan fiyatlar, 1 günden az giden pil ömrü ve bir Apple klasiği olan başka platforma destek vermemesi yani Android‘li akıllı telefonlar ile kullanılamıyor olması yer alıyor.

7 – Samsung Gear S2

Samsung’un yuvarlak ekranlı ve son dönemin en popüler akıllı saatlerinden biri olan Gear S2‘de listede başlarda değil. Bunun asıl sebebi ise Gear S2’nin, LG Watch Urbane, Fossil Q Founder,Pebble Time Round ve Asus ZenWatch 2 ile yaptığımız rekabette geride kalması.

Bunu da Oku : Samsung Gear S2 Türkiye’de!

Gear S2′nin saydığımız ürünlerden geri kalmasını sağlayan özellikler arasında ise henüz iOS desteğinin sunmuyor olması, nabız ölçerin bulunmaması, çok fazla seçeneğin bulunmuyor olması ve tasarımda bulunan sıkıntılar yer alıyor.

6 – Pebble Time Round

Gear S2’de belirttiğimiz gibi Pebble Time Round’da diğer ürünlerle rekabet edemedi. Öncelikle bu ürünün Gear S2‘nin üstünde yer almasının en büyük sebebi hem iOS hem de Android desteğinin bulunması.

Bunu da Oku : Pebble Time Round Tanıtıldı!

Pebble Time Round‘u diğer rakiplerinin gerisine düşüren eksik özellikleri ise tasarımdan kaynaklı ekran boyutunun ufak olması, nabız ölçerin yer almaması ve dahili hoparlör ve mikrofonun bulunmaması.

5 – LG Watch Urbane

5 modelin rekabet içinde olduğunu ve Gear S2‘nin mağlup olduğunu belirtmiştik. Listemizde Pebble Time Round Gear S2’yi, LG Watch Urbane da Time Round’u geçti. Bunun sebebi ise LG Watch Urbane’in ezici bir tasarıma sahip olması.

Bunu da Oku : LG Watch Urbane için Arama Özelliği!

LG Watch Urbane’in eksik özellikler, arasında ise nabız ölçerin yer almaması, iOS desteğinin bulunmaması ve rakiplerine göre fiyatının biraz yukarıda olması yer alıyor.

4 – Fossil Q Founder

Gear S2’den beri belirttiğimiz listenin lider ortağı Fossil Q Founder oldu. Bunun sebebi ise popüler saat markasının üründe kullandığı tasarım, nabız ölçer özelliği ve dahili mikrofon ve hoparlör özelliği.

Bunu da Oku : Fossil Q Founder Satışa Sunuldu!

Fossil Q Founder’ın eksik özellikleri ise kendine özel bir sağlık uygulamasının bulunmaması ve pil ömrünün 1 gün kadar sürüyor olması. Akıllı saatin fiyatının da gayet makul olması ürünü listenin başlarına getirdi diyebiliriz.

3 – Asus ZenWatch 2

Asus  ZenWatch 2’yi Gear S2’den başlayan rekabette liderliğe çıkaran özellikler arasında nabız ölçerin yer alıyor olması, mikrofon ve hoparlörün yer alıyor olması, düşük fiyatı ve farklı tasarımı yer alıyor.

Bunu da Oku : Asus ZenWatch 2 Tanıtıldı!

Asus ZenWatch 2’nin listenin liderliğinden buraya getiren eksik özellikleri ise iOS desteğinin yer almaması ve kullanıcılar için farklı seçeneklerin çok olmaması.

2 – Motorola Moto 360 2

2015’in en iyi 10 akıllı saati listemizin ikincisi takdir edersinizki Motorola Moto 360 2 oldu. Moto 360 2‘nin ikincilik sırasında yer almasını sağlayan en büyük özellikler arasında model seçeneğinin çok olması, platform desteği, nabız ölçerin bulunması, fiyatı ve tartışmasız tasarımı yer alıyor.

Bunu da Oku : Motorola Moto 360 Sport Satışa Çıkıyor!

Moto 360 2’nin bizim listemize göre tek eksiği dahili mikrofon ve hoparlörün yer almaması. Bunların dışında akıllı saatin listedeki fiyat/performans ürünü olduğunu da düşünüyoruz.

1 – Huawei Watch

Oluşturduğumuz metriklere göre listenin başında yer alan Huawei Watch’un bizim gözümüzden herhangi bir eksiği bulunmuyor. Listedeki tam notu alan Huawei Watch bu yüzden 2015’in en iyi akıllı saati listemizde ilk sırada. Bundan dolayı da bu ürün için 2015’in en iyi akıllı saati diyebiliriz.

Bunu da Oku : Huawei Watch Tanıtıldı!

Fiyat, tasarım, platform desteği, aktivite takip, nabız ölçer ve pil ömrü gibi özelliklerin hepsi yerli yerinde. Bilenler doğrular Huawei Watch 2015 yılına damgasını vurdu ve 2016 yılında da bu rüzgar devam edecek.