Wearlogy

2015’in En İyi 8 Akıllı Bilekliği!

Sizler için belirli seçenekleri göz önüne alarak 2015 yılının en iyi 8 akıllı bilekliğini seçtik. İşte, 2015’in en 8 akıllı bilekliği.

Geçtiğimiz günlerde 2015 yılı için en iyi 10 akıllı saati sizler için hazırlamış ve burada yayınlamıştık. Şimdi ise yine benzer bir şekilde 2016 yılında satışa çıkmış akıllı bileklikler arasından en iyi 8 tanesini sizler için sıraladık.

En iyi 8 Akıllı Bilekliği nasıl seçtik?

2015 yılında akıllı bileklik pazarına giriş yapmış bütün ürünler arasından en popüler, en çok konuşulan ve en çok beğenilen ürünleri listeledik ve ilk 8’ini sıralama için aldık. Yaptığımız sıralamada ise akıllı bilekliklerin tasarımlarına, üzerilerinde ekran olup olmadığına, nabız ölçerin bulunmasına, GPS’in olmasına, akıllı telefonlardan aldıkları bildirimlere, platform desteğine, batarya sürelerine ve fiyatlarına bakarak bir liste oluşturduk.

8 – Sony SmartBand Talk

Listemizin son sırasında Sony SmartBand Talk akıllı bileklik yer alıyor. SmartBand Talk’ın son sırada yer almasının sebepleri arasında üzerinde nabız ölçer ve GPS‘in yer almaması, platform desteği olarak sadece Android‘e çalışır olması ve batarya süresinin 3 gün olması yer alıyor.

Bunu da Oku : Sony SmartBand Talk Ülkemizde Satışa Sunuldu!

Sony SmartBand Talk‘ın en beğendiğimiz özelliği ise hem piyasada hem de listemizde bulunan birçok üründe olmayan sesli iletişim yani akıllı telefonlardan gelen aramalara kendisi üzerinden cevap verilmesini sağlaması.

7 – Misfit Shine 2

Misfit Shine 2‘nin bu sırada yer almasının en büyük sebebi bu ürünün akıllı bileklik olarak anılması ile beraber aktvite takipçi olarak da anılması. Üründe ekran bulunmaması en büyük eksi haliyle Shine 2 akıllı telefonlardan bildirimleri de gösteremiyor. Üründe nabız ölçer ve GPS gibi özellikler de bulunmuyor.

Bunu da Oku : Misfit Shine 2 Duyuruldu!

Misfit Shine üzerinde bulunan led uyarı ışıkları sayesinde artı kazanırken 6 haftaya kadar dayanan batarya süresi en büyük avantajı.

6 – Jawbone UP3

Jowbone‘un en son ürünlerinden biri olan UP3, markanın klasik tasarımına sahip ve üzerinden bir ekran bulunmuyor. Herhangi bir led uyarı sistemi de bulunmayan UP3 tamamen akıllı telefonlara bağlı bir akıllı bileklik. Fiyatının aşırı yüksek olduğu ürünün GPS sistemi de bulunmuyor.

Bunu da Oku : Jawbone UP3 Dağıtımı Başlıyor!

Batarya süresi 7 gün olan ürünün en büyük avantajı şık ve moda odaklı bir tasarıma sahip olması. Renk seçeneklerinin de olduğu üründe artı olarak nabız ölçer de bulunuyor.

5 – Xiaomi Mi Band

Xioami Mi Band akıllı bilekliği bilmeyen zaten yok. Üründe nabız ölçer ve GPS gibi özellikler bulunmuyor. Standart bir akıllı bileklik olan üzerinde bir ekran bulundurmuyor ve bu yüzden herhangi bir bildirim özelliği bulunmuyor.

Bunu da Oku : Xiaomi Mi Band 10 Milyondan Fazla Sattı!

Mi Band üzerinde bulunan ledler sayesinde kullanıcısına uyarıda bulunurken ürünün fiyatı ve 30 güne kadar dayanan bataryası en büyük özelliklerinden.

4 – Formetre Akıllı bileklik

Hazırladığımız listelerin müdavimi olan Formetre akıllı bileklik bildiğiniz gibi yerli bir girişimin ürünü. Ürün üzerinde nabız ölçer ve GPS sistemi yer almıyor. Formetre’nin en büyük eksiği ise akıllı telefonlardan bildirimleri gösterememesi.

Bunu da Oku : Formetre Akıllı Bileklik Hakkında Her Şey!

Formetre akıllı bilekliğin ekran bildirim özelliği olmasa da titreşim ile çeşitli durumlar için uyarı verebiliyor. 7 güne kadar dayanan bataryası ve listemizde bulunan ürünlerin neredeyse 5’te 1′i fiyata sahip olması ne büyük avantajı.

3 – Fitbit Charge HR

Fitbit Charge HR‘ın rakiplerine göre tasarımda geri kalması bu yüzden ekran boyutunun küçük olması en büyük eksiği. Ekranın ufak olmasından dolayı akıllı telefonlardan bildirimleri de gösteremeyen Fitbit Charge HR, GPS sistemine de sahip değil. 5 günlük pil ömrü olan ürünün fiyatı da biraz yüksek.

Bunu da Oku : Fitbit Charge HR Satışa Sunuldu!

Charge HR akıllı bilekliğin artı olarak gelen aramaları gösterebilme gibi bir işlevi bulunurken renk seçeneklerinin olması da ayrı bir avantaj. Akıllı bileklikte nabız ölçer de bulunuyor.

2 – Garmin Vivosmart HR

Garmin Vivosmart HR aslına bakıldığında Fitbit Charge HR ile aynı fiyata ve neredeyse aynı özelliklere sahip. Eksiklik olarak üründe GPS bulunmuyor ve ürünün batarya süresi 5 gün.

Bunu da Oku : Garmin Vivosmart HR Duyuruldu!

Garmin Vivosmart HR‘ın üzerinde bulunan ekranı ve akıllı telefonlardan bildirimleri alabilmesi Fitbit Charge HR’ın önüne geçmesini sağlayan en büyük özelliği. Yine bu üründe de nabız ölçer bulunuyor.

1 – Yeni Microsoft Band

Listemizin ilk sırasında ise teknoloji devi Microsoft’un ikinci nesil akıllı bilekliği Yeni Microsoft Band bulunuyor. Yeni Microsoft Band bizim seçtiğimiz kriterlerin tamamına uygun ancak ürünün listedeki en yüksek fiyatlı ve en düşük pil ömrüne sahip ürün olması eksi olarak hanesine yansıyor.

Bunu da Oku : Yeni Microsoft Band Tanıtıldı!

Nabız ölçer, GPS, ekran büyüklüğü, tasarım ve akıllı telefonlardan bildirim alabilme hatta hiçbir üründe bulunmayan Windows Phone desteği Microsoft Band’ın öne çıkan özellikleri arasında.