Pil Ömrünü İki Katına Çıkaracak Teknoloji Geliyor

2017 yılına adım attığımızda artık giyilebilir teknoloji ürünlerinin de dahil olduğu tip ürünlerin pil ömürleri artacak.

2016 yılında halen 1 gün anca şarjı dayanabilen akıllı cihazları ve giyilebilir teknoloji ürünlerini kullanmaya devam ediyoruz. Bazen içimizden ‘bu yılda hala daha iyisi yapılamadı mı?‘ diye geçiriyoruz ancak sesimizi duyan olmuyor. Bugünlerde yeni bir gelişme şarj sorununu küresel anlamda çözecek bir gelişmeye imza attı.

Daha önceden tanıtımı yapılan ve artık çıkış tarihi dahi verilen pil teknolojisi 2017’de hayatımıza girmeye başlayacak. MIT öğrencileri tarafından oluşturulan SolidEnergy isimli topluluğun buluşu olan pil teknolojisi bugünkü lityum iyon pillerin iki katı kadar şarj yoğunluğu barındırabiliyor.

56-3-696x344

Önümüzdeki dönemde giyilebilir teknoloji ürünlerinden akıllı telefonlara, tabletlerden elektrikli araçlara kadar bir çok alanda bu teknolojinin kullanılması muhtemel görünüyor. Bu çalışmanın dünya çapında bir etki yaratabileceği ifade ediliyor.

Bunu da Oku: Epilepsi Krizini Önceden Uyaran Bileklik

Yeni pil teknolojisi denemelerinin ilk kez Kasım ayında çıkacak olan drone’larda kullanılacağı ifade ediliyor.

Solid Energy yetkililerinden Qichao Hu yaptığı açıklamada, “Yeni teknolojimiz sayesinde iki kat enerji yoğunluğu üretildi. Bu sayede pil boyutunu yarısına düşürüp cihazların aynı süre çalışmasını sağlayabiliriz. Yeni pilin boyutunu şuankilerle aynı tutarsak pil ömrü iki katına çıkabilir” değerlendirmesini yaptı.

Yapılan açıklamada yeni teknolojide grafit maddesinin yerine çok ince bir lityum-metal folyo kullanıldığı detayı verildi.

SolidEnergy‘nin bu buluşunun dünya çapında yankı uyandıracağı kesin ancak burada önemli olan dev firmaların bu teknolojiyi kullanmak istemedi. Eğer bu teknoloji beklenen ilgiyi görmezse 12 milyon dolardan fazla fon alan SolidEnergy‘nin bu çalışması tam bir fiyasko olacak.

Yazıyı bi paylaşsana bir şey deneyeceğiz.

Lemi Çalığ

İnternet Gazeteciliği mezunu, teknolojisever, sporsever ve araştırmasever.

Yorum yazılmamış

Yeni Bir Tane Yaz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.